En trygg og god entreprenør

– GL-Bygg er en lyttende og samarbeidsvillig samarbeidspartner som klarer å løse problemstillinger og oppgaver på en veldig god måte, mener prosjektleder Eskil Laukvik hos Sinkaberg Hansen.

De siste årene har GL-Bygg satt opp to store anlegg for Sinkaberg Hansen – Det nye slakteriet på Marøya i Nærøysund og det nye smoltanlegget på Svaberget i Bindal. Dette har vært to prosjekt hvor både byggherre og GL-Bygg sitter igjen med gode og positive erfaringer.

God dialog

– Samarbeid med GL-Bygg har fungert veldig bra helt fra vi startet prosjektet. GL-Bygg har vist seg å være en entreprenør som er veldig lyttende rundt det vi har lyst til å få til. De har klart å etterleve dette også på en veldig fin måte. Vi har hatt gode diskusjoner, så har de i tillegg utfordret oss på en del ting når det kommer til ulike løsninger, sier Eskil Laukvik.

Den nye laksefabrikken har en grunnflate på 9.000 kvadratmeter, og et totalareal på 17.000 kvadratmeter over 4 etasjer. Anlegget er bygd for å ta unna 100.000 tonn laks i året.
Det er nok til at en halv milliard mennesker kan sette seg rundt bordet og spise seg mette på laks fra Namdalskysten.

Det igjen tilsvarer 17 trailerlass med laks fra fabrikken hver eneste dag. Hele anlegget hadde en kostnadsramme på 670 millioner kroner.

Totalpakke

– Totalpakken med GL-Bygg og de entreprenørene som de tok med seg inn i prosjektet har fungert veldig bra, sier Laukvik.

Fabrikken har kapasitet til å slakte 350 tonn laks hver dag, og GL-Bygg var totalentreprenør på byggsiden av anlegget.

Kjører du nordover på fylkesveg 17, like før du svinger av mot Leka, ser du et stort smoltanlegg å venstre side. Her ligger Svaberget Smolt. Et anlegg med en grunnflate på hele 13.200 kvadratmeter. Her var også GL-Bygg totalentreprenør på byggsiden. Anlegget sto ferdig i 2021 og hadde en kostnadsramme på 700 millioner kroner.

Problemer skal løses

– Vi har alltid hatt et godt samarbeid med GL-Bygg. De er greie å kommunisere med, og forholde seg til. Oppstår det noen problemer har de en innstilling som går på at problemene skal løses. Da får vi til det meste, sier prosjektleder for anlegget hos Sinkaberg Hansen, Aleksander Lundseng.

På hovedbygget til smoltanlegget ble det brukt hele 6.600 kubikk med betong. Det tilsvarer over 500 trailerlass med betong.

Del:

Kontaktinformasjon

GL-Bygg AS
Overhallsvegen 2146
7863 Overhalla

Tlf: 74 28 08 80
E-post: firmapost@gl-bygg.no