– Vi er alle en del av GL-Bygg familien

– Det beste med å jobbe i GL-Bygg er todelt – samholdet og den faglige kompetansen som finnes hos de ansatte, sier Andreas Fristad.

Han er født i Vestfold, men oppvokst på Tynset. De siste 14 årene har han hatt adresse i Grong og siden august 2016 har han vært ansatt i GL-Bygg. Her har han han gått gradene fra å starte som produksjonsmedarbeider til å i dag være anleggsleder på et settefiskanlegg med en grunnflate på hele 13.000 kvadrat.

Fått mer ansvar

– Siden jeg startet i GL-Bygg har jeg fått tatt en del kurs samt bas-skole og formann-skole. Jeg trives veldig godt i GL-Bygg og føler virkelig at de hører på mine ønsker og at jeg får lov til å utvikle meg i den retningen jeg ønsker, sier han

På Nordheim i Møre og Romsdal har GL-Bygg siden april 2022 hatt ansvaret for å få opp det nye smoltanlegget til MOWI. Det skal bli en del av det eksisterende anlegget til oppdrettsgiganten på området, men er likefullt et enormt byggverk i seg selv. Til nå har det gått unna hele 6.500 kubikk med betong.

Bratt læringskurve

– Det er et stort anlegg, og dette er det første prosjektet hvor jeg er anleggsleder. Det er det som er så bra med å jobbe i GL-Bygg. Du får utfordre deg selv på en måte som gjør det veldig givende. Både utfordrende og givende. Jeg har hatt en veldig bratt læringskurve, men det er helt i tråd med det jeg ønsker. Dette er det tredje smoltanlegget GL-Bygg setter opp, og jeg var med på anlegget til Svaberget Smolt, forteller Andreas.

 

Ny turnusordning

Anlegget er basert på såkalt RAS-teknologi hvor 99,9 prosent av vannet blir gjenbrukt. Anlegget blir ett av verdens største når det står ferdig.

– Det er første gang vi hatt såpass lang reisevei, og vi har nå prøvd ut ny turnusordning med 12 dager på og 16 dager av. Det har fungert veldig bra for de aller, aller fleste. Som helt fersk anleggsleder har det vært mange nye ting som jeg ikke tenkt over eller sett for meg, men det har løst seg veldig bra. Alt i alt synes jeg det er både givende og gøy å være med, sier han.

– Arbeidsmiljøet i GL-Bygg er veldig bra. Det er et unikt samhold vil jeg påstå. Vi er alle en del av GL–Bygg familien. Nye folk blir mottatt med åpne armer fra første dag, og vi som jobber her er inkluderende, legger han til.

Del:

Kontaktinformasjon

GL-Bygg AS
Overhallsvegen 2146
7863 Overhalla

Tlf: 74 28 08 80
E-post: firmapost@gl-bygg.no