Et variert og spennende yrke

2. januar i det herrens år 1996 hadde Ivar Holthe sin aller første arbeidsdag i GL-Bygg. Her har han tenkt til å være resten av sitt yrkesaktive liv.

– Jeg begynner å bli en av dem som har vært her lengst, sier Ivar og drar godt på smilebåndet.

– Gjennom årene i GL-Bygg har jeg fått gjort mye forskjellig, både her i Trøndelag, men også litt lengre nord i Søndre-Nordland på de prosjektene vi har hatt der, legger han til.

Tillit fra start

Ute har vinteren virkelig tatt sitt iskalde grep på Overhalla. Ivar har flyttet seg inn i varmen, og er nå litt formann på byggeprosjektet til det nye administrasjonsbygget til GL-Bygg.

– Siden jeg startet i GL-Bygg har jeg egentlig holdt mest på med tømmer, og ikke så mye med betong. Jeg er utdannet som tømrer og tekniker, faktisk. Jeg fikk raskt tillitt etter at jeg startet og det har jeg lært veldig mye av, sier Ivar.

Som formann har han holdt troppene i ørene ute på prosjektene.

– Vi har bygd alt fra bolighus til sykehjem, basseng og skoler. Det har vært veldig bra å jobbe i Gl-Bygg. Vi har gode arbeidsforhold og veldig gode kolleger. Brakkelivet er også bra, og vi trives godt sammen alle mann. Jeg har egentlig ikke noe å klage på, sier Ivar.

Ikke sett seg tilbake

Karrieren i GL-Bygg startet etter at en god kompis ga han et tilbud om jobb. Siden har han ikke sett seg tilbake.

– Det er et veldig fritt og variert yrke. Ingen jobb er lik. Det kommer stadig nye produkter og nye moter. Det kommer nye metoder når det kommer til å bygge hus. Alt i alt synes jeg det er en veldig spennende utvikling å være med på. Jeg liker å holde meg litt oppdatert på det som skjer. Det har skjedd en stor utvikling i bransjen siden jeg startet på 80-tallet, sier Ivar.

HMS

Han trekker frem HMS som et område hvor det kanskje har skjedd størst endring.

– Det er i dag noe helt annet. Det er mye mer ordnede forhold nå. For oss som er ute på plassene har det også skjedd en utrolig utvikling når det kommer til for eksempel tunge løft. Det er det ikke så mye av lengre. I dag har vi mange gode redskaper å hjelpe oss med, og vi slipper de store sjauene som vi hadde før. Det igjen gjør at flere holder seg i arbeid lengre, sier Ivar.

Arbeidsmiljøet i GL-Bygg er noe den joviale formannen trekker frem som unikt hos GL-Bygg, og han forteller om et kollegium som har det veldig morsomt sammen.

– Det er mye artige folk i GL-Bygg, og det kommer frem mye rart i matpausene, sier han og ler.

En felles målsetning

– Det er en grunn til at jeg har vært her så lenge. Jeg trives veldig, og GL-Bygg er en veldig fin plass å jobbe.

For min del har jeg fått utfordringer hele tiden, og jeg har fått være med på å styre jobbene. Dette har igjen gjort det hele enda mer interessant. Dette er et yrke som jeg kan anbefale absolutt alle. Du må bruke hodet litt også. Det er ikke alt som er skrevet på papiret ennå. Det er bestandig litt tilpassinger ute på plassen. Hus og bygg er mer kompliserte rent teknisk i dag. Det er helt andre krav og andre tekniske løsninger som skal snakke sammen, sier Ivar.

– Jeg tror de fleste har et felles mål om at det vi gjør skal bli bra. Alle har en felles målsetning, legger han til.

Del:

Kontaktinformasjon

GL-Bygg AS
Overhallsvegen 2146
7863 Overhalla

Tlf: 74 28 08 80
E-post: firmapost@gl-bygg.no