– På mange måter mitt andre hjem

Etter 12 år som prosjektleder i GL-Bygg gleder Stig Olav Barlien seg fortsatt til å gå på jobb hver dag.

12 år har gått siden prosjektleder Stig Olav Barlien kom tilbake til Overhalla etter 12 år i «utlendighet» i Trondheim.

– Jeg startet jo arbeidslivet hos GL–Bygg. Jeg gikk tre år i lære her da jeg utdannet meg som snekker. Etter det gikk jeg ett år i militæret før jeg gikk fem år skole i Trondheim og på Stjørdal. Det førte meg til Stjern Entreprenør hvor jeg jobbet i fem år før jeg tok med meg samboer og unger og flyttet hjem igjen, sier Stig Olav og drar på smilebåndet.

Flere store prosjekt

Nå jobber han som prosjektleder, og har hatt ansvaret for flere av de større prosjektene til GL-Bygg. Blant annet den nye laksefabrikken til Sinkaberg Hansen på Marøya i Nærøysund.

– Jeg er veldig interessert i håndtverkeryrket. Det har bestandig vært det som trigget meg. Jeg ønsket tidlig å utvikle meg med skolegang. Egentlig skulle jeg bare gå to år på Stjørdal på teknisk fagskole, men det ble til at jeg fylte på med tre år til i Trondheim. Det gikk faktisk åtte år før jeg flyttet hjem igjen, sier han.

Grunnen til at han flyttet hjem igjen er enkel. Han ville i utgangspunktet nærmere familien, men visste også at det var muligheter for jobb hos GL-Bygg.

– Vi fikk en jente da vi bodde i Trondheim, og da vi kom til Overhalla kom det to til. I dag har vi tre barn mellom åtte og 15 år. Det er en travel hverdag. Dagen er ikke ferdig når vi avslutter arbeidsdagen klokken 16.00, sier Stig Olav.

Han er klinkende klar på at GL-Bygg er en flott arbeidsplass.

– Som prosjektleder har du dine jobber som du skal følge opp. Hvert enkelt prosjekt er jo på en måte et firma i firmaet. Mange av de som jobber i GL-Bygg har jobbet her i lang tid. Dette gjør oss sterke på prosjektgjennomføring, og ikke minst har vi utrolig flinke ansatte ute på våre byggeplasser. Dette forenkler hverdagen til oss som er prosjektledere, forteller Stig Olav.

God utvikling

– GL-Bygg har bestandig hatt fokus på at vi skal ha de riktige jobbene, men også det rette utstyret til den rette jobben. Når vi jobber med små og store prosjekter er det viktig å ha riktig utstyr, slik at man får en rasjonell fremdrift. Det gir også en lettere hverdag for de ansatte på byggeplassen, sier Barlien.

I tillegg påpeker han at de ser frem til å ta i bruk det nye kontorbygget fra neste år.

GL-Bygg har hatt en god utvikling de siste årene, og gjennomført en rekke store prosjekter. Det største prosjektet bedriften hadde gjennomført før lakseslakteriet i Nærøysund, var bad og kulturhus for Alstadhaug kommune.

Jeg er veldig interessert i håndtverkeryrket. Det har bestandig vært det som trigget meg

Han trekker videre frem barnehagen på Skage som et stort prosjekt. Her var det også en del miljøkrav som gjorde seg gjeldende, i og med at bygget skulle være svanemerket.

– Der var det voldsomme krav til dokumentasjon. På byggevarer, leveranser, vann og forbruk generelt. Bærekraftige bygg skal begrense belastningen på verden. Nå var det en liten seier for oss å få NAV-bygget i Namsos der vi faktisk var den første mellom Brønnøysund og Steinkjer som fikk sertifisert et bygg i Breeam Very Good. Vi lærer oss mye underveis, og setter av ressurser for å klare det. Du får utfordret deg og lærer mye. Det er spennende å sette seg inn i mye nytt, sier prosjektlederen.

Bærer frukter

GL-Bygg opplever nå å få forespørsler fra større aktører som spør om de kan komme med tilbud.

– Det sier oss at vi har gjort noe rett. Vi ville ikke kommet i den posisjonen om vi ikke hadde gjort tidligere jobber bra, sier Stig Olav.

Han gjentar at GL-Bygg er en god plass å jobbe med stabile arbeidsfolk.

– Det er flere her som har vært med i mannsalder. GL-Bygg er mitt andre hjem, sier Stig Olav og drar på smilebåndet.

Del:

Kontaktinformasjon

GL-Bygg AS
Overhallsvegen 2146
7863 Overhalla

Tlf: 74 28 08 80
E-post: firmapost@gl-bygg.no