Solid og trygg samarbeidspartner gjennom 35 år

Gjennom 35 år har GL-Bygg jobbet seg opp til å bli en solid næringslivsaktør som har satt Namdalen på kartet regionalt.

GL-Bygg så først dagens lys tilbake i 1988 da Bjørn Galguften og Kåre Lien startet for seg selv etter å ha jobbet i Overhalla Industrier gjennom en årrekke.

Overhalla Industrier hadde bestemt seg for å legge ned entreprenørvirksomheten i bedriften, og det nyoppstartede GL-Bygg overtok både mannskap og utstyret knyttet til entreprenørvirksomheten til Overhalla Industrier.

– Påsken 1988 satt vi og laget det første budsjettet. Da var vi vel 10 mann på lønningslisten og budsjettet var på 10 millioner kroner, sier daglig leder Arne Magne Galguften.

GL-Bygg hadde med seg et oppdrag eller to som de overtok fra Overhalla Industrier. Det første prosjektet – nybygget til Namsentrykk.

Fra starten i 1988 frem til årsskiftet økte GL-Bygg med et par ansatte. Siden starten i 88 har det vært mange milepæler – både med tanke på omsetning, størrelse på prosjekter og antall ansatte. 

Selskapet har i dag vokst til over 60 ansatte og en omsetning på over 300 millioner kroner i 2021 og tett opp mot 300 millioner i 2022.

I årene etter oppstarten gikk det jevnt og trutt. Bedriften vokste seg sakte, men sikkert, og en solid arbeidsstokk ble stadig større og sterkere. I 1994 ble det gjennomført et skifte i ledelsen.

Pål Arne Ryan ble ansatt som daglig leder. Han kom inn i bedriften med erfaring fra Skanska og delvis store prosjekter. Med den erfaringen han hadde, så han muligheter i GL-Bygg. Bedriften utviklet seg og vokste. Det kom flere ansatte til, og det ble investert i mer utstyr.

Ryan var med frem til 2008-09. Da kom Per Skaret inn som daglig leder, og selskapet fortsatte i den gode driven de hadde opparbeidet seg.

Per Skaret var daglig leder frem til 2019 . Da tok Arne Magne Galguften over lederstolen og Per Skaret fortsatte som prosjektleder i bedriften. En rolle han fortsatt har i dag. 

GL-Bygg AS skal ha bærekraftig entreprenørskap som et tydelig satsningsområde, med langsiktig verdiskaping tuftet på god drift, digitalisering, kontinuerlig forbedring, og evnen til å drive god prosjektstyring.

Opp gjennom årene har både arbeidsstokken og kompetansen i GL-Bygg vokst seg stadig større og sterkere.

Vi har bygd både flyplassterminaler, skolebygg, basseng, omsorgssentre, boliger, kommunehus, kraftstasjoner, landbaserte oppdrettsanlegg og store laksefabrikker.

Med fokus på bærekraft, miljø, kontinuerlig forbedring og godt arbeidsmiljø skal vi fortsette å utvikle oss i årene som kommer.

Kontaktinformasjon

GL-Bygg AS
Overhallsvegen 2146
7863 Overhalla

Tlf: 74 28 08 80
E-post: firmapost@gl-bygg.no